Een beetje veel liefde… bij Milkshake Festival!

Daar waar er genoeg festiviteiten in de zomer in Antwerpen en omstreken te bezoeken zijn, wagen wij ons naar een heus ander spektakel in de hoofdstad van onze noorderburen.
Aan commerciële festivals rondom Amsterdam geen gebrek, eerder zo’n overvloed dat je ze liever mijdt dan bezoekt. Daarom zijn er ook steeds meer festivals die iets bijzonders willen uitdragen, chique gezegd ‘out of the box’ willen zijn. Het probleem bij veel van dat soort festivals is dat het even leuk is, maar als het grote publiek er lucht van krijgt, dat het dan binnen een mum van tijd overspoelt raakt met hipsters in precies dezelfde kledij. Zo hip, dat het niet hip meer is.
Toen we hoorden van het Milkshake festival, was dat anders. Air en Paradiso hadden de handen ineen geslagen voor een zogeheten liberaal festival. Klonk ons als muziek in de oren, want liberaal betekent onbevooroordeeld, dat betekent lekker anders, en daarom ‘out of the box’. Met het vooroordeel dat dit weer het zoveelste festival zou zijn met Bershka broekjes, luchtige hemdjes, haarbandjes, ging er een wereld voor ons open.
Het idee achter het Milkshake festival is: ‘Niet moet, alles mag’. De wereld is van iedereen, respecteer elkaar en vier de liefde. En dat gebeurde!
Wat een goede vibe, wat een glitters! De uitdossingen, die we voorbij zagen komen waren uitbundig, kleurrijk en nét even anders. En dan nog maar te zwijgen over de vrolijke deuntjes die op de verschillende stages uit de speakers schalde. Voldaan liepen we ’s avonds het terrein van Westerpark af. Ook al was dit de vierde keer dat dit festival georganiseerd was, toch hadden de zogeheten hipsters het nog niet ontdekt en hield dit festival zijn karakter zoals deze bedoeld was; een bonte verzameling van mensen, die elkaar vrij laten en respecteren. Ja dat is de liberale liefde.

Door: Isabelle Cannoo

Comments Off on Een beetje veel liefde… bij Milkshake Festival!