Adres: Handelstraat 40
2060 Antwerpen
Borgerhout
ma-zo 12.00-23.00
Toon op kaart

Vissnackbar/restaurant: Calamares

Fiskebar heeft heel veel fans. Begrijpelijk, want het is een goed restaurant. Maar je moet altijd reserveren en het is wat prijzig. Gelukkig hebben we hier nu dé oplossing voor gevonden: Calamares. Dit zou nog wel eens de tip der tips qua eten kunnen zijn if you like it fishy…

De Handelstraat in Borgerrocco is fan-tas-tisch. Non-stop getoeter, mannen in djellaba’s, vrouwen met plastic tasjes vol met eten en heel veel (vis)winkels. Hoezo gingen wij hier niet eerder naartoe? We voelden ons net op vakantie.

Op een hoek zit Calamares. Hier kan je voor €15,- één kilo verse vis uitzoeken! Je kan beneden zitten in de snackbar, maar het is beter om naar boven te gaan. Dan voel je je echt een koninklijke vakantieganger in Marokko. Je zit daar in heerlijke stoelen met een vrolijk Arabisch muziekje op de voorgrond en, als surrogaat voor de wijn, een koud frisdrankje erbij. (Dat we niet protesteerden, zegt al genoeg.)

Na een klein kwartiertje werd een grote schaal met vis geserveerd met brood, friet, paella en twee plat waters. Eén groot feest! Het woord ‘gelukkig’ kwam plotseling weer in onze vocabulaire voor! Met een glimlach schoven we de gambavrienden en de witvisvriendinnen naar binnen. We aten en aten tot we niet meer konden. Nadat we de rekening van nog geen €20,- all inclusive ontvingen, kwam het beste: we konden met de kaart betalen!

De vismannen zwaaiden ons uit, jongens met Louis Vuittons petjes hielpen ons nog met de weg en wij fietsten met heimwee Borgerrocco uit. Oké, misschien moet je je ’s avonds laat niet alleen in de Handelstraat begeven als meisje. -Want er wordt wat afgehandeld, lazen we in de krant.- Maar wij raden iedereen aan om op vakantie te gaan in eigen stad.