Snip.Snip

Eigenlijk is Zurenborg één grote familie: alle kinderen spelen op de Dageraadplaats, de ouders eten in restaurantjes eromheen en de bakfietsen met bloemenstuur staan geparkeerd tegen het kerkje. Er heerst een sfeer van gezelligheid en saamhorigheid. Familiaal en familiair. En terwijl buiten die (gezellige – kuch) drukte heerste, is de knapste dochter van de familie Zurenborg, Hasret, een kapsalon begonnen in de woonkamer en nodigt ze iedereen uit om langs te komen.

Dat is het gevoel dat ik heb, wanneer ik op een zonnige dag het sfeervolle kapsalon Snip.Snip binnenstap. Het vintage-interieur en de warme welkom van de twee kapsters zorgen dat ik me meteen thuis voel. Koffie of thee? Graag.

Mijn haren worden gewassen met natuurlijke shampoos en tijdens de hoofdmassage die ik krijg wanneer mijn haren ingezeept worden, moet ik, met moeite, orgastisch kreunen onderdrukken. Hasret’s übersympathieke vriendin vraagt wat ik wil, geeft me raad, stelt een paar kapsels voor en zet er dan vakkundig de schaar in. Voor ongemakkelijke stiltes tijdens het knippen, hoef je niet te vrezen: hier is iedereen thuis. Je kapper is je psycholoog en jij de hare.

Laat ons eerlijk zijn: wie is er ooit zelf tevreden wanneer ie een kapsalon buiten loopt? Niemand! Je vertrouwt je vrienden nooit die je zeggen dat je ‘koppie er leuk uitziet’. Laten we dus op sfeer en gezelligheid beoordelen. Daarvoor krijgt Snip.Snip een dikke tien. En al met al viel dat kapsel reuze mee.

Aanrader dus.

Het andere -en eerste- Snip.Snip kapsalon is te vinden op: Charlottalei 36