Sjalot en Schanul

Ik ben van nature vrij tot zeer wantrouwig wanneer het op hygiëne aankomt. Ik krijg standaard een smetvreesaanval wanneer ik in een restaurant niet meteen de keuken kan lokaliseren. Wanneer ik bij een toiletbezoek ontdek dat de keuken naast het toilet is, kots ik gelijk mijn hypochondrische zelf uit. Bij Sjalot en Schanul hebben ze gelukkig een open keuken, zodat je kan zien door wie en hoe vers je eten klaargemaakt wordt.

Ja, deze plek wordt gerund door een lesbisch koppel, maar laten we dit detail van hun geaardheid achterwege laten. We hoeven zulke dingen niet altijd te thematiseren.. Ja, de ober is homo. Ja, veel van hun klanten zijn in het zelfde bedje ziek (grapje, net als ikzelf dus ik mag dat zeggen). Maar dit restaurant gaat zo veel verder dan al deze homoseksuele hokjes of vooroordelen.

De dames en le garçon zijn uitermate sympathiek, hun eten is buitensporig lekker en hun restaurantje is simpel, maar buitengewoon gezellig en heteroproof. De kaart gaat van verse salades (artisjokken zijn de huisspecialiteit) tot heerlijke pasta’s en visgerechten (rond de €20,-) met gebakken aardappelen. De nadruk ligt op gezond en zuiders, dagvers en à la minute. Kortom: complimenten voor diegene die hier elke dag in het potje roert.  TOPRESTAURANT!

openingstijden:
Gesloten op dinsdag en woensdag.
Andere dagen open van 17u-22u.