Adres: Moorkensplein 37
2140 Antwerpen
Borgerhout
maandag gesloten
Toon op kaart

Mombasa

De eerste keer dat ik de Mombasa wilde binnengaan, kwam mijn vriendin meteen met opengesperde ogen naar buiten gerend en zei “we moeten hier weg”. Ik kon van haar lippen nog net het woord “ruuuuuuuun” aflezen, voordat ze in slowmotion de hoek om ging, alsof de stad achter haar aan het exploderen was. We hebben nu eenmaal de neiging om alles te willen begrijpen en die Antilliaanse avond konden we toch echt niet rijmen met de oervlaamse koersvlo aan de muur.

Maar alles verdient een tweede kans. We worden zelf ook niet graag veroordeeld omdat we toevallig die éne avond in onze broek plassend op de toog hebben staan dansen op ‘j’ aime la vie’ terwijl we een stukgeslagen bierglas in het oog van een toevallige passant staken en hysterisch jankten dat we onze mama misten…

We gingen dus terug en ontdekten dat Mombasa perfect in het rijtje van de Borgerhoutse topcafés past: volks, gezellig en ook wel best volks. Ideaal om je avond te beginnen of je vriend voor het scherm met sportwedstrijden te zetten, terwijl je zelf het bierheffen beoefent. Mombasa heeft ook een eigen wielerteam en een zaalvoetbalploeg… dat gaat wel erg ver.