Kolonel Koffie

De koffiebar. Het is hip. Het is trendy. Het is van nu, maar steeds met een retrotint.

Als we eerlijk zijn, moeten we toegeven: ze zien er allemaal hetzelfde uit. Er staat lekkere jazz op, het geluid van de koffiemachine komt er soms stomend bovenuit, er staan oude zetels (kringloopwinkels moeten stinkend rijk worden van deze trend) en er hangt lelijk behangpapier aan de muur.

Soms springt er hier en daar dan toch een koffiekeet uit (netjes verzameld op deze website, just saying) en uitzondering in deze Battle of the Best Barista zou ‘Kolonel koffie’ kunnen zijn. De kaart ziet er prima uit, met verse iced teas, heerlijke espresso’s, lattés en muffins. Maar ze hebben hier tenminste geen tijd verloren met lelijke, oude rommel aan de muur te hangen, net als in die andere hippe koffietenten van tegenwoordig. Extra punten voor het oprakelen van de ‘less is more’-regel.

Wij hadden het geluk op een rustig moment hier te zijn (de grote massa heeft nog niet begrepen hoe relaxed deze plek eigenlijk is). We spendeerden een hele namiddag en een halve portefeuille, terwijl we de kaart uitprobeerden en wat werkten op onze lappies, want er is wifi. ”Hartstikke gezellig,” schreeuwen m’n Hollandse collega’s!

Kortom: in de reeks gezellige-bricabrac-koffiebars-met-goede-koffie-leuke-sfeer-maar-niet-te-druk-met-eventueel-een-lekker-dessertje is dit een absolute aanrader. Geef acht voor kolonel koffie en ter plaatse rust!