Kapitein Zeppos

Kapitein Zeppos, wie kent hem niet?! Wij. Aangezien er eetcafés in Amsterdam en Antwerpen, en wie weet waar nog meer, naar hem zijn vernoemd, moet hij een held zijn geweest en hebben we weer eens wat gemist. De televisieserie schijnt nostalgie op te wekken bij mensen die in de jaren 60 en 70 al achter een televisiekastje zaten. Balen dat we toen nog niet geboren waren om de intrigerende man uit Belder te kunnen aanschouwen.

Dank aan de uitbaters die hem niet in de oude doos hebben gestopt, maar hem levend houden door de naam op hun eetcafé te plakken en op die manier mensen met nostalgische honger weten te voeden. Het eetcafé is zo vanzelfsprekend aanwezig in het Antwerpse café- en restaurantaanbod, dat we het bijna waren vergeten te vermelden op deze website. De Zeppos, zoals het genoemd wordt in de Antwerpse volksmond (ha, hoe komen ze er op!), ligt op het Mechelseplein, naast De Studio en is het gezellige alternatief voor wie geen zin heeft in de andere, overvolle cafés op het plein.

Het is hier vaak gezellig druk, je kan zitten aan de sfeervolle houten tafels en wie honger heeft, kan zich tegoed doen aan het goedkope dagmenu of een van de Vlaamsche klassiekers op de menukaart. Geen haute cuisine, wel lekker en voor een goede prijs. De Zeppos is geen originele supertip, maar een vaste waarde in het Antwerpse drink- en eetleven. Altijd degelijk. Altijd netjes. Als je je te schande wilt maken, ga je beter naar de overkant. In de zomer wordt het grote terras met de rode stoeltjes pontificaal op het plein gezet en kan je er heel de dag heerlijk in de zon zitten, totdat je net zo rood bent als de stoeltjes zelf.

(De Zeppos blijft wel echt in de oude tijd hangen doordat je er niet met de kaart kunt betalen… internet is er ook niet… wel leuke mannen achter de bar, dat dan weer wel.)