Adres: Vlasmarkt 16
2000 Antwerpen
Historisch Centrum
do-vr: 11-17u za-zo: 12-17u
Toon op kaart

Ivonne

Moet je nu eens lezen. Ik heb een vent in huis die van klussen houdt. Beweerde hij. ‘Alles bij het grofvuil, jij krijgt van mij een nieuw interieur.’ Nu ken ik hem langer dan vandaag en weet ik dat hij niets langer volhoudt dan 1 minuut, maar soit die strijd heb ik opgegeven sinds dag 1 van onze relatie. Ik was al blij dat hij zijn energie kon lozen zonder dat ik erbij betrokken was.

Hij naar de bouwmarkt, nog nooit een plank aangeraakt, geen spijker in de muur geslagen. Want ja, waarom moeilijk doen als er Polen rondlopen? Koopt hij om te beginnen de verkeerde schroeven, ik probeer nog: ‘Schat, dat past niet’. Hij boos natuurlijk. ‘Ik bepaal zelf waar en hoe ik ‘m erin stop,’ zegt hij terug. (Hij is ook zo’n douwer. Meestal laat ik hem doen, maar af en toe zeg ik er nog wat van. Want ja, ik ben wel diegene die weer op een stoel moet zitten toch?).

Nou goed, hij wild met zijn gereedschap in de lucht, begint aan het eerste klusje. Plankje zagen op het balkon. Appeltje-eitje zou je zeggen. Wat doet die kneus, zaagt hij een stukje van zijn vinger af en valt flauw van een paar bloedspettertjes. Boem, zo over de reling. 3 hoog. Ik zie hem nog liggen daar in de bosjes…

‘Ernstig letsel’ zeiden die dokters tegen mij. Nou dat had ik ook wel van te voren kunnen bedenken. Maar om daar nu op te wachten… Ik ben volgende week jarig en dan komt er bezoek. Heel vervelend als tante Ien niet kan zitten hoor, met die spataders en dat water in haar benen. Dus ben ik naar Ivonne gegaan. Ik had gehoord dat het zo’n leuke in- en uit plek was met allemaal mooie brocante spulletjes. En dan nog niet eens in de Kloosterstraat!

En inderdaad allemaal mooie kastjes, stoelen, tafels, wat fietsen, een poster, zelfs een schoenpoetskistje… Antiek, brocante, tweedehands, vintage, de hele rambam lag daar. Lekkere scherpe prijsjes ook. Als mijn man nu eens vreemdging en gelijk naar Ivonne was geweest, dat had ons centjes bespaard. Maar nee hoor hij moest weer ‘meneer de eigenwijze klusman’ spelen. Hij heeft het gevoeld hoor, ik heb hem de bons gegeven. Dat zal hem leren. Maar die Ivonne, zij is een blijvertje.

 

Tip: Lila en Sophie kopen en verkopen oude meubels, breng jouw oude pareltjes er naartoe of spring elke don-zon binnen. Altijd ‘nieuwe’ spullen! Let op: weer open vanaf 10 januari