Het Hessenhuis

Toen D-club begin dit jaar zijn deuren sloot en daardoor de grote poort van het Rijk der Bacardi-Colanichtjes dicht viel, ging de Antwerpse homoseksueel op zoek naar een nieuwe gaytent om geld, roddels en soa’s uit te delen. Lang moest er niet worden gezocht, want een keet die al een tijdje hete homovuren kende, was Het Hessenhuis. Deze gayspot bevindt zich op het Hessenplein, in de buurt van de Paardenmarkt (watch out AbFabs, bashingalarm!).

Overdag is het hier een gewoon café, dat zelfs in vergelijking met een koffietafel saai aandoet, maar op donderdag, vrijdag, zaterdag en zelfs zondag loopt alles hier gewillig uit de hand.  Goede (commerciële) muziek, cocktails, pinten, schoon volk –soms– en snoep bij een toiletbezoek (Fruitella, dat soort snoep). Niet onaardig dus, maar ook niet altijd grote climaxen. Toch voor vele homo’s de plek om uit te gaan op een van de uitgaansavonden, want de toegang is hier namelijk gratis.

Toen D-club failliet ging, roken de andere gayscènewolven geld. Red&Blue is sinds die dag niet meer gratis voor middernacht (€8) en zelfs na middernacht nog duurder (€12). Geen kwaliteitsverhoging (in tegendeel), maar een onfortuinlijk monopolie op de (beperkte Antwerpse) homomarkt. Gelukkig is er nog het Hessenhuis. Af en toe schraal, maar af en toe ook the free place to be.

En oh ja. Wie zich graag als een schraal schaambrokje in het gezelschap gedraagt wanneer ie dronken is: hier mag je dan op de toog dansen (maar niemand is verantwoordelijk voor deze social suicide).