Het Geluk

Gelukkig! We willen het allemaal worden, maar het is zo moeilijk om het te zijn (arme kinderen van deze slopende 21ste eeuw)! In principe hebben we alles om doodgelukkig te zijn. Maar we willen meer. Alleen maar meer. Veel MEER. We gaan dus gretig op zoek naar alternatieven om het niet te vullen gat in onze gelukslaag te dichten. Sommigen kweken een soort van sadistisch geluk door foto’s van arme kindjes in Sri Lanka te bekijken om te beseffen hoe tevreden wij eigenlijk mogen zijn, anderen leggen hun chakra’s op drie parallelle lijnen in een wekelijks lesje Mindfulness en nog anderen gaan gewoon iets drinken in Het Geluk (ah, zo simpel kan het – leven – zijn!).

Het Geluk zit in Het Paleis (deze non-zin hebben we niet zelf bedacht – dat is hun slogan, omdat dat heel eenvoudig uitgelegd is waar het is) en is een ideale plek voor zowat iedereen. Vrouwen met kinderen krijgen hun snotpeuters stil aan de blokkendozen, einzelgängers die de drukte willen ontvluchten, kunnen hier rustig de krant komen lezen, tieners kunnen hier samen op Facebook (want er is Wifi) en iedereen die dacht aan lekkere chocomelk of heerlijke boterhammen als lunch kan hier ook terecht.

Bovendien is Het Geluk na een voorstelling van Het Paleis altijd open om gezellig na te praten over de net geziene vertoning. Daar worden we tenslotte ook happy van: onze mening direct en ongenuanceerd met jan en alleman delen.

Kortom: een plek om gelukkig van te worden (aaah, clichés! HEERLIJK). De sfeer is altijd gemoedelijk, de boterhammen zijn verschrikkelijk lekker en de prijzen zijn democratisch (waar kom je dat tegenwoordig nog tegen! In deze tijd!).

P.S.: elk negatief wereldbeeld in dit artikel is enigszins ironisch bedoeld.