Frituur Chips

Lange dag. Laat thuis. Niks in huis. W’emme goesting in fritte. En dan begint de uitdaging!

We zijn als Belgen natuurlijk -chauvinistisch verplicht- veel te veeleisend wat frieten betreft. Want wij weten er toch alles van (oh, heerlijke ironie – hoe lang zoeken voor goede frituur?). We willen dus de perfect krokante friet van een juiste dikte met de goede mayonaise en het liefst zo goedkoop mogelijk.

Om in een grote stad als deze dan op zoek te gaan naar de friettent die ons het beste vette plezier bezorgt, is dan geen sinecure (want ook op doemijmaarantwerpen.com vonden we nog geen frituur).

Hier is de oplossing. Chips in de Sint-Antoniusstraat is een hippe frituur die niet goedkoop aandoet, door zijn minimalistische interieur en door de übersympathieke uitbaatster. De frieten zijn net goed genoeg gebakken en de hamburgers lijken vanop een foto te zijn ontsnapt. Op de koop toe is het er goedkoper dan in een of ander pretentieus toeristenfrituurtje op de Groenplaats of Grote Markt (we noemen geen namen).

Kortom: als je dan voor fastfood gaat (in deze tijden van yoga, bio en alcoholverslavingen) of als je dan eens die heerlijke Belgian Fries wilt proeven, ga dan hier naartoe!

Tip: For the Dutchies out there (shakin’ their asses like they just don’t care): probeer absoluut de Bicky Burger, een Belgische specialiteit, die ons land uit de crisis zou halen, moesten we ‘m massaal gaan exporteren.