De Kaaien

Net als goedgetrainde honden die razendsnel gaan zitten als hun baasje “ZIT” schreeuwt, zijn de Antwerpse locals getraind om, wanneer het eerste beetje zon zichtbaar wordt, zich in groten getale naar de Scheldekaaien te haasten.

Ze zetten zich dan op de grond aan de rechteroever van de Schelde (het moet een gewoonte zijn, want voor het idyllisch waterstroompje hoef je ’t niet te doen) en genieten van vriendschap en het mooie weer (het zou een boekje uit de Tiny-reeks kunnen worden). De durfal gooit zijn benen over de rand.

Overdag kan je hier gerust alleen komen, met een boekje of gewoon om wat te bruinen in het briesje zonder sociaal-verplicht gepraat. ’s Avonds klit men hier veeleer samen om te drinken (zeg maar: zuipen) of lekker illegaal te bbq’en (op een mini-bbq, meneer de police, dus weinig bezwaarlijk – de gemiddelde Antwerpenaar is geen avontuurextremist).

Het durft ’s zomers al eens een drukke bedoening te worden, maar de sfeer is gemoedelijk en gezellig. Net voor en net na zonsondergang zijn de topmomenten.

Ook wij nodigen bijvoorbeeld vanavond al onze vrienden uit voor cocktails op het randje van de stad en aan de stroom. Don’t get me wrong: you’re not invited, maar roep zelf je vrienden samen en rep je naar de Scheldekaaien. Het is een absolute aanrader!