De Burgerij

Sta me toe, voor ik tot de kern van de zaak kom ( dat De Burgerij een toprestaurant is), even uit te wijden.

Je kent het vast: zo van die dagen dat je niet eens de tijd hebt om te eten. Je holt van hot naar her en drie keer terug. Je bent overladen met stress, zenuwen, rugzakken en werk. Het was één van die dagen toen ik in De Burgerij terecht kwam. Mijn repetitie was uitgelopen, de trein had vertraging en ik had niets in huis om te eten. Om 21u stond ik ‘kankerchagrijnig’ op Berchem station en ik kon wel huìlen van honger. De supermarkt was (natuurlijk) al gesloten, mijn lief was niet thuis, mijn beste vriendin nam haar gsm niet op en het regende. (Is er een Hollywoodscenarist in de zaal?)

Ik dumpte mijn ego en Facebookreputatie in de eerste vuilbak die ik tegenkwam en besloot alleen en met mezelf op restaurant te gaan. Met een klein hartje stapte ik De Burgerij binnen, waar drie andere tafels het vreselijk gezellig hadden. Ik vroeg met gedempte stem of ik nog kon eten – het was intussen twintig over negen. Er werd me vriendelijk en goedlachs verzekerd dat de keuken nog open was.

Toen enkele minuten later de Veggielover (mijn burger) voor me kwam te staan, kon ik mijn geluk niet op. Eerste gedachte? Fuck, die burger en dat slaatje zien er heerlijk uit. Tweede gedachte? Ik hoef niet netjes te eten, want ik ben hier alleen. Derde gedachte? Fuck, dit is lekker. NOG!

Ik vat nog even voor je samen: Ben je op zoek naar een leuke, gezellig plek om in je eentje of met vele vrienden heerlijk krokante, verse burgers te gaan eten, in combi met zelfgemaakte frieten (of lovely potatoes) en een fris slaatje? Dan moet je in De Burgerij zijn!

Tip: Er is ook een ‘burger van de maand’-contest: je kan je zelfverzonnen burger insturen en wie weet wordt die van jou een maand lang de suggestieburger.