De Badboot

Twee jaar geleden meerde De Badboot aan in Antwerpen. Er waren bij de opening niet genoeg Antwerpse fanfares te vinden, want zo veel toeters, bellen en trommels had het stadsbestuur nodig om de opening hun nieuw hipsterproject aan te kondigen.  “Wordt er hier te hoog van de snobistische toren geblazen?”, vroegen wij ons af en we gingen een kijkje nemen.

We hadden netjes enkele dagen op voorhand gereserveerd op de website (www.badboot.be) en kwamen vol goede moed aan op het Kattendijkdok. Bij het binnenkomen, verloren we al een van onze vriendjes. Hij was namelijk niet het bodybuildertype dat het grote gewei tussen zijn benen wou showen in een korte spanner en moest in zwemshort de boot verlaten. Wist hij veel dat enkel een aansluitende zwembroek was toegelaten.

De kleedkamers waren (toen nog) houten planken die amper goed tegen elkaar gespijkerd waren en de opbergkastjes hadden geen deurtjes. Daar gingen al de iPhones van de onoplettende Antwerpenaars. Als het thema van deze badboot ‘de koloniale terugreis in 1913’ was, hadden we het begrepen. Nu niet. We schreven deze hiaten toen toe aan een tijdschema even strak als ieder mannelijk zwembroekje hier: veel te strak!

Maar sympathiek als we zijn, vergaven we graag deze beginnersfoutjes. Want eens in het zwembad waren we overtuigd. En dat zijn we nog steeds. Het zwembad is mooi en het water lijkt over te lopen in dat van de Schelde. Dat levert een leuk uitzicht op. Het water wordt overigens niet gezuiverd met kilo’s chloortabletten, maar met een rietveld, dus iedere geitenwollensokbezoeker kan ook tevreden zijn.

Intussen zijn de strakke zwembroekjes nog steeds van de partij, maar de bananenkisten zijn vervangen door volwaardige kleedkamers en er zitten zelfs veilige sloten op de opbergkastjes. De badboot is dus zeker een aanrader met deze hete dagen. Al is het wel aan te raden te reserveren.

openingstijden:

tot 31 augustus
ma-za 11-20uur

1 sept-14 sept
ma-vr 12-18uur
za      12-20uur

Houd de kalender van hun site in de gaten voor de films op De Badboot, de retro pop-up markt en aquagym! En tip: je kan de Badboot afhuren voor je hippe verjaardagsfeest, trouwfeest of koffietafel.