Albert Heijn

Nederlanders. Ze zijn overwegend te luidruchtig en te extravagant voor ons, bescheiden Belgjes. Ze zijn gierig, onbeschaamd en dragen nog steeds te vaak Nike-sportschoenen. Allemaal waar. Maar als we van hen één ding kunnen leren, dan is het wel in de supermarkt boodschappen doen (klein levensdetail, levensgroot verschil!). Gelukkig zet ‘Albert Heijn’ tegenwoordig die cliché Hollandse gierigheid aan de kant om genereus winkels te openen in Antwerpen. Vandaag opent Albert het derde filiaal op de Groenplaats.

Voor de mensen die nu denken ‘Hu, Albert wie?’: Schaam u! Albert Heijn is dé cheapo winkelsensatie uit Nederland die ons, Belgen, laat kennismaken met stroopwafels, dubbelfris en vanillevla met (ik wil Bolletje) Schuddebuikjes. Dit alles met kwaliteit, maar voor de goedkoopte! Schitterend, toch?

Ik zwaai gedag naar de overmaats onhygiënische Carrefour onder de Groenplaats of de elitaire flut Delhaize op ’t Zuid en zeg meer dan “Hallo” tegen Albert Heijn. Dus haast uzelve naar de Groenplaats, schaf een AH-bonuskaart aan, neem een Allerhande mee (hun gratis maandelijkse tijdschrift) en volladen die winkelmand!