Adres: Amerikalei 115
2000 Antwerpen
't zuid
+32 3 237 07 89
Toon op kaart

Het Rubenshof

Van buiten verwacht je niet niet wat je binnen aan zult treffen. Het Rubenshof is het best bewaarde stukje art nouveau van Antwerpen. Geen gerenoveerde poespas maar echte nostalgische decoraties die dateren van vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Eerlijkheidshalve zijn de kamers niet zo spectaculair als de foyer. Maar de ruime kamers met bloemetjesbehang en klassiek meubilair zijn aangenaam kneuterig en schoon. Geen luxe maar vergaande glorie op een leuke manier. Daarmee is het Rubenshof een stijlvol budgethotel. Voor 76 Euro heb je een kamer voor twee met badkamer inclusief een degelijk ontbijt. Maar er zijn ook goedkopere kamers met badkamer op de gang.

Gelegen aan de Amerikalei is het centrum op loopafstand. De synagoge, het fotomuseum en de vogeltjesmarkt zijn om de hoek. Loop voor het slapen gaan even langs bar Chatleroi tegenover het museum voor Schone Kunsten voor een biertje of twee of drie, of tot je niet meer kunt lopen, want je kunt toch kruipend naar huis. Haal ook een kop koffie bij Caffènation verderop bij de Lei, beter kun je niet krijgen in Antwerpen.

Aantal personen    Gedeeld sanitair           Eigen sanitair

een persoon          € 33,00                           € 55,00
twee personen      € 52,00                           € 76,00
drie personen        € 69,00                           € 93,00

Doe eigenaren René en Mieke de groeten. Have fun!

Door: Bart Bergmeijer