Adres: Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
Zurenborg
foto: Weegee
Toon op kaart

FoMu

Wie door zijn saaie bureaujob of uitgedoofd seksleven snakt naar sensatie moet in één ruk naar het FotoMuseum, dat ligt op een steenworp afstand van het M HKA.

Op de tweede verdieping hangen foto’s van ramptoeristfotograaf Weegee: veel lijken en branden, maar ook af en toe een glimlachende sadist op de achtergrond of een humoristisch detail. Voor wie van roddelblaadjes houdt, kan deze tentoonstelling niet stuk. Weegee weet de sensatie uit de jaren ’35-’45 in New York filmisch weer te geven en zelf was hij nog het meeste sensatiebelust (check zijn zelfportretten).

De echte hardcore afgevlakten onder ons die denken “been there, done that” kunnen misschien wel nog geraakt worden door de shoquerende foto’s van Gert Jochems op de vierde verdieping. We konden niet goed kiezen welk werk we het liefst zouden kopen: dat van de dikzak met een dienblad dat gezellig aan zijn tepels bungelt, dat van de moeder die zichzelf bevredigt in de slaapkamer met autoposters van haar zoon, of dat van de man die ervan houdt zichzelf te laten stikken in zijn vrolijke zelfontworpen vacuümpakken… Wie weet ontdek je in één van de Vlaamse huiskamers wel je ouders met piercings waarvan je het bestaan niet afwist!

26-27 januari: HET LAATSTE WEEKEND!!