Adres: Sint-Andriesplaats 17
2000 Antwerpen
Sint Andries
+32 3 2340536
Toon op kaart

Het MisSverstand

Het eetcafé het MisSverstand bestaat al dertig jaar en is een must voor de buurt. Nee, ze willen niet op één of andere toeristische website. En nee, ze hoeven geen gratis reclame. ‘Die reclame moet van mond tot mond gebeuren, anders heeft men hoge verwachtingen waar we dan misschien niet aan kunnen voldoen.‘ Maar het MisSverstand op Doe Mij Maar Antwerpen? Daarvoor wil de uitbater met de grote blauwe ogen graag een uitzondering maken. ‘Ik heb jullie op televisie gezien!’ Maar willen wij het MisSverstand wel op DMMA?

Without a doubt: JA. We mogen niet zeggen dat het een aanrader is, want ‘het moet een volks eetcafé blijven’. We kunnen dus helaas niet vertellen dat het eten zeer goed is en dat je heel snel wordt bediend. Dat de vlees, vis en vegetarische liefhebber hier aan zijn/haar trekken komt, laten we ook maar achterwege. Ook kunnen we niet zeggen dat de porties groot zijn en de prijzen klein, noch dat het een ‘gezellige bruine kroeg in een nieuw jasje’ is. We moeten helaas onze mond houden en dat valt niet mee voor zo’n topplek (over het fijne terras op het plein, zwijgen we dus ook maar).

Ik zat er eens in mijn Hollandse eentje een soepje te eten, toen de mannen aan de toog Hollanders ‘in het algemeen’ met de grond gelijk maakten. Wil ik de bistro toch aanraden, dan moet ik wel zeggen tegen medelanders dat hier dus ‘den echte Antwerpenoar’ zit en het zeer ‘volks’ is. En nee je kan niet ‘pinnen’…

zo-ma gesloten
di-za 11.00u-24.00u