Adres: Elleboogstraat 9
2000 Antwerpen
Historisch Centrum
Iedereen welkom! (zeiden ze)
Toon op kaart

Hare Krishna

We slenterden door de straten van Antwerpen op zoek naar voedsel. We hadden niks aan die doemijmaarantwerpen-website, want ze hebben niet eens een app en tips opschrijven is zo 2012. We liepen troosteloos verloren met een hongerige maag van de hele dag niet werken, toen we een straat met geuren en kleuren in werden gelokt.

‘Willen jullie eten?’ Een man met een oranje gewaad aan en wat make-up op z’n gezicht, riep ons vanaf een bankje en lachte verdacht zijn tanden bloot. Alsof hij van een afstandje zijn nieuwe slachtoffers had geroken om ‘mee te eten’. Wij waren op de hoogte van de vrijlating van Michelle Martin, dus op onze hoede, maar de man had ons al een huisje binnengelokt voordat we konden tegenstribbelen. ‘Schoentjes uit.’ Daar begon het al.

Gelukkig waren we niet de enigen. Tussen de afbeeldingen van Jezus, boeddha en andere VIP’s, zaten meer zielen met plastic bordjes in hun hand. Ze zagen er nog vrij levend uit, dus we besloten op de grond en op een stoel te zitten en mee te doen met het Man Bijt Hond– spektakel. Voordat we een hap namen, keken we elkaar aan en voelden dat we hetzelfde dachten: ‘Als we gaan, gaan we samen’. Maar het viel uiteindelijk mee. We aten de heerlijke cake met pruimen en vonden het jammer dat we te laat waren voor de warme maaltijd.

‘Zijn jullie vegetarisch?’ Daar begon het al. We hadden moeten weten dat je nooit zomaar een cake met pruimen krijgt. ‘Geloven jullie in reïncarnatie?’ De cake begon zwaarder op onze maag te liggen. ‘Weet je hoe je volmaaktheid bereikt?’ De koek was op. Het was tijd om op te stappen. Maar, hier verlaat je de gezellige huiskamer niet zonder complimentjes (‘wat heb je een mooie huid’) en cadeautjes (‘lees samen dit boek “Het pad naar perfectie”’).

We vertelden dat we van DMMA waren en gratis reclame voor hen konden maken. ‘Jullie gaan ons helpen, fantastisch!’ Natuurlijk, wie zou er niet op een van hun altaren willen staan? Als dank kregen we nog een stuk cake, een liedje om te oefenen (we kennen het al uit ons hoofd: hare krishna hare krishna…) en een uitnodiging voor de volgende bijeenkomsten. Bij deze de perfecte tip als je al je vakantiegeld hebt opgemaakt:

Elke dinsdag GRATIS GRATIS GRATIS eten va 17 uur bij Krishna Priya Mataji (dit is een vrouw): Elleboogstraat 9 of elke zondag GRATIS GRATIS GRATIS eten van 16 tot 19 uur: Kerkstraat 60. Ze zijn van plan om een vegetarisch restaurant te openen, wij zullen in ieder geval vaste klant worden! Hare krishna. Gezondheid.

 

(we zijn niet verantwoordelijk voor eventuele bekeringen)