Adres: Ernest van Dijckkaai 24
2000 Antwerpen
Historisch Centrum
ma-di gesloten
Toon op kaart

Gringo’s Cantina

Je gaat op vakantie. Jij en je lief. Maanden geleden hebben jullie bedacht dat jullie er een weekje tussenuit wilden. Gezellig. Het liefst naar de zon. Het liefst niet te duur. Het liefst zo comfortabel mogelijk. Frankrijk? Al zo vaak geweest. Engeland? Alleen maar regen. Marokko? Een week is te kort. Scandinavië? Zon had je gezegd. Praag? Zo toeristisch. Griekenland? Maak je een grapje? Zwitserland? Mooi, maar geen geld voor. Italië? Pff, is er niks originelers?

Jullie bakkeleien verder. Ondertussen worden maanden weken en weken dagen. Terwijl de Ryanair tickets maar blijven stijgen in prijs, daalt de sfeer in huis. Zo creatief als jullie zijn op werk, zo inspiratieloos zijn jullie thuis. Zij wil het liefst naar Brazilië om haar billetjes te bruinen, hij probeert zijn hachje en portemonnee te redden door voor te stellen dat jullie ook naar de Ardennen kunnen gaan. Uiteindelijk besluiten jullie ‘te zien waar we uitkomen’. Op weg naar de gratis parkeerplaats op de Scheldekaaien, lopen jullie langs een kleurrijk restaurantje: Gringo’s Cantina. Waarom eigenlijk niet vakantie in ‘t Stad?

Binnen en buiten zit het vol met gringo’s die gelukkig lijken. En de zon schijnt niet eens. Jullie nemen plaats aan een gekleurd tafeltje en in geen tijd staat er een groen-geel-rood-bruin bord met avocado, kaas, pepers en bonen voor jullie neus. Muchas gracias. Hij maakt een foto van haar en het eten “voor later” (op Facebook), waar het geluk vanaf lijkt te druipen. ‘Dat ziet er gezellig uit, waar was dat?’ zullen de (Facebook)vrienden vragen. En jullie zullen beseffen dat het buitenland om de hoek is. Lekker en goedkoop.

Gringo’s Cantina is de plek waar je naartoe moet als je een héél gezellig restaurant zoekt, waar je héél lekker Mexicaans kan eten en als jouw relatie een beetje peper nodig heeft. Door het alcoholgehalte in de Desperados en de cocktails bloeit de liefde sowieso op. Neem de tijd voor Gringo’s Cantina, want je kan niet reserveren, en het zit altijd vol. Terecht.

Tip: Ga niet voor een eerste date hier naartoe. Bonen.