Adres: Blauwmoezelstraat 8
2000 Antwerpen
Centrum
open vanaf 10u
Toon op kaart

Witzli Poetzli

Op onze queeste naar gezellige plekken betrapten we onszelf erop dat we altijd het centrum meden. De oorzaak van dit laffe gedrag was angst voor dronken Britse toeristen die ons zouden meesleuren in een karaokebar en ons zouden dwingen te dure drankjes te binge drinken. Maar we wisten dat we deze angst moesten overwinnen. Daarom gingen we de uitdaging aan om de naald in de toeristische hooiberg te zoeken en die hebben we gevonden: café Witzli Poetzli. Hoewel dit café pal achter de kathedraal ligt, is het toch gespaard gebleven van de marginale saus waarmee de rest van deze buurt overgoten is.

Volgens ons is dit het ideale café voor een eerste date: rustig genoeg om te praten – profiteer ervan nu je nog iets hébt om over te praten – en niet te donker zodat je geen kat in een zak koopt. Bovendien zorgen de alternatieve stamgasten van de modeacademie voor gezellige decoratie met hun glittertruien.

Voor wie nog wat hulp nodig heeft, enkele verleidingstips. Als je niet veel tijd hebt, kan je liegen dat witzli poetlzi ‘hanky panky’ betekent in het Pools terwijl je je haar over je schouder zwiert en lichtjes loenst. LICHTJES zeiden we. Voor op de iets saaiere date kan je indruk maken met de historische uitleg dat Witzli Poetzli de oorlogsgod van de Azteken is, aan wie mensenoffers werden gebracht. Om vervolgens de daad bij het woord te voegen en jezelf op de schoot van je date te werpen als een gewillig offerdier.

Voor wie geen date vastkrijgt maar toch dringend behoefte heeft aan fysiek contact: kom naar één van de optredens waarbij je heel dicht tegen elkaar plakt en niemand opkijkt van een verkeerd geplaatste hand hier en daar. Aanrader.

Tip: boven is een rookruimte waar je overdag nog wel eens een verloren schrijver kunt spotten die daar zijn inspiratie vindt.