Adres: Marnixplaats 10
2000 Antwerpen
't Zuid
Wifi!
Toon op kaart

Vitrin

Zien en gezien worden. Zo werkt het bij Vitrin. We geven toe: het is niet zo erg als bij Soho aan de overkant (van wie is trouwens dat bangelijk dakappartement daarboven?), maar je gaat niet in een vitrine zitten met je buitendedeur-liefje. Want dan weet heel het Zuid het en als heel het Zuid het weet, dan is heel Antwerpen op de hoogte.

Vitrin is de ideale plek om naartoe te gaan als je een burgerlijk stelletje bent dat ‘echt niet burgerlijk is, kijk maar, want we zitten bij Vitrin’, maar het is hier vooral vermakelijk voor singles die ‘iets creatiefs’ doen. Houd je van groot, hard, glimmend en snel? Dan zit je hier verdomde goed, want de Marnixplaats is de hotspot van het Zuid waar je nogal wat belangrijks voorbij ziet crossen. Eens komt het moment dat er een BMW uit de bocht vliegt, zo het terras van Vitrin op (bij deze ben je gewaarschuwd).

Niet alleen zogenaamd belangrijke mensen met hun belangrijke auto’s rijden graag rondjes rondom het standbeeld, ook mensen op de fiets, fietsen net wat trager als ze langs de Vitrin komen. Je ziet ze kijken en je hoort ze denken ‘wie zit er bij Vitrin vandaag’. Ze hopen stiekem iemand tegen te komen, zodat de burgerlijkheid thuis op het Zuid nog even kan worden uitgesteld. Maar pas op als je stopt om met een vage bekende een drankje te doen, want bij Vitrin drink je er altijd meer dan één en voor je het weet ben je gossipvoer voor de mensen van het Zuid.

(één minpuntje: ze sluiten doordeweeks om 24u, veel te vroeg om je belachelijk te maken…)