Adres: Sint-Jorispoort 1
2000 Antwerpen
Centrum
af en toe zijn er optredens!
Toon op kaart

Korsakov

Het Mechelseplein heeft er een (relatief) nieuw pareltje bij op haar kroon van verderf: café Korsakov. Alsof we nog niet genoeg kans maakten om aan het syndroom te lijden.

Het café is ruimer en cleaner dan de cafés ernaast. Maar wie toch liever die éne puist wil verbergen voor zijn date, kan altijd op de donkere, eerste verdieping in retrostijl terecht waar gerookt mag worden. Let wel op dat je na enkele pintjes niet van de trap wentelt!

De uitbater is hyperkinetisch, dus dat belooft wat. Zeker als er even veel enthousiaste cafégangers komen als op de openingsavond. Toen stond er namelijk een massa mensen tot op de tramsporen, terwijl de tram nog reed. Misschien waren ze dat vergeten, omdat het syndroom bij hen al had toegeslagen… Ook voor de bourgondiër is dit the place to be: gratis nootjes a volonté én grote glazen lekkere wijn. Nog een seefbiertje of twee erbij en we zijn weer verzadigd!

Tip: overdag is het ook een prima café om tijdens het nuttigen van een bioboterham met een koffie, de herinneringen van gisteravond terug op te halen.

Korsakov bestaat 1 jaar! Proficiat! Kom maar op met dat feesje.