Adres: Sint-Paulusplaats 24
2000 Antwerpen
Historisch Centrum
elke dag tot 01.00
Toon op kaart

Homey

In de winter kan je in café Homey gaan opwarmen met een verse gemberthee, maar dit café is toch vooral onze favoriet in de zomer. In tegenstelling tot de andere zonovergoten plekjes in Antwerpen, is er altijd plaats op het grote terras met bankjes en kussens. Na de inrichting van het terras was er duidelijk nog energie over, want bij Homey maken ze ook echt werk van elk drankje. Het zegt genoeg dat het personeel niet wilde dat we reclame maakten voor hun overheerlijke lassi’s en zelfgemaakte limonade en ice tea!

Homey is zo’n veelzijdig café dat het ideaal is om er al rond de middag te zitten “eentje is geentje” (de eeuwig schaterlachende serveerster kijkt er niet van op als je om 12 uur al begint te aperitieven) en dan “nog eentje om het af te leren” om vervolgens te blijven plakken tot ‘s nachts “lolooololooo!”. Als de hemel een café was, dan zou het café Homey zijn: rosétje, serranoham en de goddelijke lach van de serveerster…

Trouwens ook de ideale kans om eens een andere buurt te verkennen. Voor de cinefielen: naast Homey is er één van de weinig overgebleven videotheken. En voor wie na een cafébezoek nog geld en potentie over heeft: de rosse buurt is naast de deur!