Adres: Dageraadplaats 17
2018 Antwerpen
Zurenborg
ma-za 12.00-2.00 zo 15.00-2.00
Toon op kaart

Café Moeskop

Het is mijn tweede dag als immigrant in Antwerpen en dan kun je niets anders doen dan op café gaan. Voor mij is het allemaal nieuw hier, maar dat de Moeskop nog niet op doemijmaarantwerpen stond, is toch een beetje vreemd. Op zomaar een dinsdagavond is het hier gezellig druk en behaaglijk warm onder het genot van een Belgisch kopje warme choco. Geen opgewarmde pakken Nutricia chocomel meer, maar hoera voor de warme melk met echte chocolade!

In Moeskop vind je creatieve wandversieringen (een tikje kitch), gezellige bordspelletjes, een goed glas bier en een toffe barvrouw achter den toog (mijn Vlaams vordert al). Dit café met uitzicht op Dageraadplaats is ook een fijne plek om onder het genot van een kopje koffie mensen te kijken. Zo staat er nu al meer dan een half uur, onbewogen, een stelletje te zoenen. Romantiek waar we jaloers op zijn. Volgens mij is de lente nu echt begonnen en kunnen we op het terras van de Moeskop gaan genieten van de zon. Is het nog niet warm genoeg of heb je niemand om je warm te houden, trek dan de terrasjas aan.

Tip: Zeker gaan als: Moeskopperij duurt voort! is. Een avondje fijne muziek in het fijne café en één zondag per maand is er een concertje met taart, koffie en breinaalden.

Door: Hilde Segond von Banchet