Adres: Mechelseplein 17
2000 Antwerpen
Centrum
zondag gesloten
Toon op kaart

De Pallieter

Echte nachtraven moeten zeker neerstrijken op het Mechelseplein, waar de meeste café’s open blijven tot een uur of zes. Begin met in de drank te vliegen in café de Pallieter. Bestel eens een shotje B52, dat zo zacht is dat je het kan opdrinken zonder een pijnlijke grimas te trekken. En ga een gesprek aan met één van de stadsgekken of Bekende Vlamingen die hier kind aan huis zijn, of met de dramastudenten die hier hun eetgeld komen opsouperen (een pintje is hetzelfde als een boterham, toch?)

Zeker voor vrijgezellen is dit café een aanrader, want het wordt niet zonder reden ‘de vleestoog’ of ‘de grabbelton’ genoemd. Altijd prijs: de zeden zijn er laag en het testosterongehalte hoger dan bij de fitness! Eén blik en de deal is in kannen en kruiken! Hou wel altijd in je wazige achterhoofd: het groot lot ga je hier niet winnen en als je iets anders dan varken wil, ga je beter naar de slager.

Af en toe wordt het écht gezellig in de Pallieter en mogen de discoballen aan en de tafels buiten. Enkele keren per jaar worden ook de vreemdste culinaire avonden gehouden. Iedereen krijgt worstenbroodjes op Verloren Maandag (zijn niet alle maandagen verloren, dan? Na een weekendje Pallieter alvast wel…) En op Schelpkesavond staat de uitbater, om onverklaarbare reden, venusschelpen klaar te maken. Toen we hoorden dat de schelpen bereid worden met witte wijn, waren we helemaal verkocht!