Adres: Volkstraat 45
2000 Antwerpen
't Zuid
Open: di - zo 10 tot 20
Toon op kaart

Coffee & Vinyl

Echte mannen houden van plaatjes draaien. Maar helaas heeft niet elke man de juiste flow in zijn vingers. Weten we uit ervaring. Als je een man aan zijn trekken wilt laten komen, neem hem dan mee naar Coffee & Vinyl. Dit is bij uitstek de beste platenzaak van Antwerpen met echt alle platen (oud en nieuw) waar je ooit al naar op zoek was. Heel gevaarlijk dus voor de bankrekening.

Eigenlijk zou er een foto gemaakt moeten worden van elke platenliefhebber die hier voor het eerst de platencollectie ziet. Grote ogen, verborgen glimlach, het geluk kan niet op. Als je achterin de conceptstore niks te zoeken hebt, ga dan voorin zitten met een koffie van de Caffènation beans of gemberthee van Lombardia en lees wat in het geniale boek van Kees van Kooten dat bij het raam ligt. En als het zonnetje schijnt, staat buiten een strandstoel voor je klaar.

Aussie Emma komt bijna nooit meer achterin bij het vinyl, want dan is haar loon in één keer op. Met een grote tattoo op haar borst, serveert ze ons Vedett en rode wijn met wat nootjes erbij. Ze is getrouwd met een American bandplayer en back in the days speelde ze zelf ook in een band. Basgitaar. Met grote nieuwsgierigheid vragen we door naar het leven als rockstar waar we allemaal wel eens van dromen. Maar die tijden zijn vervlogen, want er is weinig rock’n roll in Antwerpen.

De drankjes zijn op. Het is 20uur, Coffee & Vinyl gaat sluiten. We zeggen bye en thanks tegen Emma, het was haar laatste dag vandaag. Helaas niet terug naar Australië, ‘for now I’m stuck in Antwerp,’ zegt ze met een glimlach. En dat is, zeker als je van koffie en vinyl houdt, toch ook best prima.

Coffee & Vinyl is tevens een kunstgalerij en ze hebben Wifi! We geven een applausje voor deze conceptstore.