Airbnb Antwerpen

We hebben niet zoveel slaapplekken op DMMA staan, omdat we (bijna) nooit uit slapen gaan in onze eigen stad. Alhoewel er hele toffe Bed and Breakfasts in Antwerpen zijn (bijv. B&B Bakeliet in Borgerhout) waar we graag eens een dutje zouden willen doen. Maar vooralsnog zijn we tevreden met onze eigen woningen. Antwerpen is best goedkoop en de ruimte die je krijgt is, zeker voor een Nederlander, heel erg nice (de gemiddelde woonruimte in Nederland wordt geschat op 75 m2, in België is dat 119 m2).

Vanaf nu verwijzen we iedereen die een leuke slaapplek zoekt door naar Airbnb. Het concept: je huurt een kamer of een heel appartement van een local voor een goede prijs per nacht. Als je aankomt op bestemming kan je ervan uitgaan dat je ontbijt krijgt voor de volgende dag en een lijst met leuke local tips. Is iets niet zoals het hoort te zijn, dan kun je klagen bij Airbnb en krijg je misschien wel je geld terug.

Als je kijkt op www.airbnb.com Antwerpen dan vind je de meest fantastische appartementen waarvan je zou willen dat jouw appartement er zo uitzag… Ga je voor een weekendje Antwerpen en is geld bijzaak? Kijk bijvoorbeeld eens bij ‘Castle apartment & private wellness’ voor €150,- per nacht. In het huis van Francis (met sauna!) kan je met vier personen heel blij zijn. Het ‘Antwerp Central Bed &Vintage’ (€60,- p.n.) van Matti en Lolo ziet er supercute uit. Of wil je eens wat anders? Probeer voor €30,- p.n. het ‘Meditate/Yog/Be here now: Antwerp’ van yoga-goeroe Deva.

Let goed op wat je wordt aangeboden (kamer of een eigen woning) en waar het ligt in de stad. Voor de locals zelf: dit is een fantastische website om inspiratie op te doen voor je eigen huis en tegelijkertijd een datingsite (Kevin van ‘New York style loft in Antwerp’, bij jou willen we wel een keer een croissantje eten…). Én je kan natuurlijk je eigen appartement/ huis/ kot aanbieden! Dat kan je ‘gratis’ op vakantie!