Adres: Minckelersstraat
2018 Antwerpen
Zurenborg
15u-03u tot 2 september
Toon op kaart

Zomerfabriek

Wat een ongelijke wereld toch: in de winter valt er zo weinig te beleven dat je jaloers bent op de beren die een winterslaap mogen houden en in de zomer van Antwerpen kan het niet op! Er is deze zomer weer zoveel te doen dat je aan één personal assistent niet genoeg hebt om je agenda bij te houden. Hou zeker elke week een plaatsje vrij voor de Zomerfabriek.

De Zomerfabriek is een oude gasfabriek in Zurenborg, die gerecycleerd is tot sfeervolle en veelzijdige uitgaansplek. Er is zowel een groot terras, een ruimte met zetels als een danszaal met een grasmat! Niet alleen de sfeer, maar ook het programma zorgt ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt.

De week begint hier rustig met film op maandag. We kunnen lachen om dansende panda’s en mensen die lelijk zingen op youtube dinsdag. Daarna bouwt het verder op met Grab the Mic WednesdaysDe beentjes worden losgemaakt op Global Bass “pompompom” Thursdays met vooral balkanmuziek. Een crescendo volgt op Future Bass “handen in de lucht” Fridays, waar post-dubstep en post-elektro wordt gedraaid en zaterdag bereiken we de climax met Urban Saturdays. Afkicken kan, voor wie nog leeft, op de Jukebox “anticlimax” Sundays. En dan begint de week weer van vooraf aan, Sisyphus kan hier nog een punt aan zuigen!

http://www.zva.be/2013/nl/zomerfabriek

Laat een bericht achter
Adres: Kattenberg 93
2140 Antwerpen
Borgerhout
tickets kopen bij Plaza Real
Toon op kaart

Pekfabrik

In de Pekfabrik repeteert de rockband dEUS. Als je een groupie bent, is dat al een reden om hier naar de feestjes te gaan, want je komt ze ongetwijfeld tegen. Of ze aanspreekbaar zijn, hangt af van het tijdstip en van jouw decolleté.

De Pekfabrik is een prachtig oud pand midden in Borgerwood, waar de beste parties gehouden worden. Je kan het lang en breed over de muziek van dEUS hebben, een feestje bouwen kunnen ze in ieder geval (en afbreken ook: wat was dat ook alweer bij de MIA’s?). Boven op het dak staat de studio van de mannen van gOD, aan de voorzijde is café Plaza Real (de oude woonkamer) van violist Klaas Janzoons en in de sfeervolle fabriekszaal gehen wir ganz los. Tip: sta niet tegen de muren, want die geven af.

Haal je stempel/ kaartje op tijd, want een ander leuk dansfeestje in de buurt is er niet. En alternatieve goede dansfeesten zijn zeldzaam in Antwerpen, dus zorg dat je er bij bent. Zoals gebruikelijk met zeldzaamheden, komen een hele hoop hippe mensen op dit ganz geile feestje af en wordt er een hele hoop gedronken en gesnoept tot in de vroege uurtjes. Als echte rocksterren.

Houd de website in de gaten om te weten wanneer er weer een feestje is!

Laat een bericht achter
Adres: Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen
Centrum
www.destudio.com
Toon op kaart

De Studio

Als het waar is dat er in een creatief huis veel spinnen zijn, dan moet het in De Studio (voormalig Studio Herman Teirlinck) krioelen van de achtpotigen. Als je rondkijkt in het immense gebouw kom je inderdaad nogal wat creatures tegen: scharminkele poëten, langharige muzikanten en hip gespuis. Of nuja hip… wanneer er een feestje op Studio is, verplaatst het volk van de Pallieter en de Korsakov rustig naar de overkant. Hier mag het creatieve publiek zich nog iets bloter kleden, iets belachelijker gedragen en aan meer incrowdseks doen. Hip, sneu, liefde en jaloezie: alles komt hier samen.

Op Studio kan ook eigenlijk alles: je dient een plan in als ‘maker van wat dan ook’ en grote kans dat moeder Villanella je onder haar vleugels neemt. Wij bedanken Villanella hartelijk, want anders hadden veel jonge kunstenaars -in spé- waarschijnlijk in de goot gelegen. De Studio was heel vroeger niet voor niks een bank, hier vallen nog wat centjes (let wel: naar kunstenaarsnorm) te halen. Kwaliteit? ‘Als je maar plezier hebt’ luidt het credo. En dat hebben de meesten hier, schaamteloos. Soms bij een optreden vragen we ons af wat Herman Teirlinck er allemaal van vindt: ‘kan mij het verrotten’? Of draait hij zich om in zijn graf?

De feestjes zijn leuk, als er niet één of andere DJ die te diep in het glaasje heeft gekeken achter de draaitafel staat (of die nu eenmaal zo is). “Di’s super goeie mussieeek.” Yeah right. Gewoon niet op letten… Let maar vooral op jezelf: drink genoeg, maar niet te veel, want anders kan je je een maand niet op het Mechelseplein vertonen en dat is (voor velen hier) alsof je uit de baarmoeder van moeders wordt gerukt. Niet leuk dus.

Houd de agenda in de gaten voor het volgende festijn op Studio.

Comments Off on De Studio
Adres: Desguinlei 94
2018 Antwerpen
Berchem
leeftijd: + 21
Toon op kaart

Magic

De club voor the rich and the famous en vooral voor zij die rich en famous willen zijn. Hier zijn de jongens glad en de meisjes nat.

Laat die oude spijkerbroek en gypmjes thuis, want voor de Magic moet je moeite doen, anders laat de doorbitch je niet door. En dat zou gênant zijn. Er staat meestal een lange rij met ladies and gentlemen die staan te trappelen om naar binnen te gaan. Niet zonder reden, want de muziek in de magische kelder is dancy en de aankleding en de mensen zijn fancy.

Wij werden op een avond meegelokt door Tom Barman. Hij vertelde ons dat er RnB was (…). We waren eigenlijk op een avondje Kavka gekleed, maar dat baatte niet, want bij de Magic hoefden we enkel de naam van Tom B te zeggen en we mochten de rij skippen (goede tip trouwens). Binnen waren we Tom kwijt aan de wannabe’s en verloren we onszelf ook aan de gratis flessen drank die rondslingerden. Van één of ander feestje van één of ander merk.

Om een uurtje of zes waren we klaar met zweten en besloten we naar huis te gaan. We fietsten de rij taxi’s voorbij, weg van de magie. Het was leuk, maar wat we echt niet vonden kunnen: je moet in de Magic betalen voor de wc. WABLIEF?

Tip: Looking for the real magic spot? Je kan een hotelkamer huren boven de Magic voor €89,-… en uitslapen tot 14uur… Genoeg tijd om de magic haar gang te laten gaan dus.

Check hun facebookpagina voor het aankomende feestje!

Laat een bericht achter
Adres: Lamorinierestraat 159
2018 Antwerpen
Berchem
wanneer? check agenda DMMA
Toon op kaart

Mimosa

In de Joodse buurt zit Mimosa verscholen. En Mimosa geeft af en toe een feestje. Dan gebeurt alles wat Jahweh verboden had en meer. Hier komt veel volk op af en zelfs de Joodse buurtbewoners kunnen de drang niet weerstaan. Het gevolg is dat we binnen de ‘ellebogen vermijden’-dans doen of per ongeluk tegen elkaar aan staan te rijen. Krijg je het te heet, ga dan naar buiten. Daar kan je rond het kampvuur het Scoutsgevoel weer ervaren: als one big family zit men op incestueuze wijze op elkaar. Wij hopen dat er ooit een Mimosaclub wordt opgericht en vragen ons af wat het lidmaatschap zou inhouden.

Het is knap als je je hier niet laat leiden door je driften en nuchter kan blijven. Frisdrank verkopen ze hier nauwelijks, dus dat helpt al. Toch volgden wij de vorige keer ons verstand -geen aanrader- en zagen alles: een bhloos meisje, behoorlijk door God gevormd, dat echt schaamteloos op het podium danste. Hoewel, als dat dansen was. Een schaamteloze orthodoxe jood die niet precies wist waar hij zijn handjes moest laten. Twee nog schaamtelozere mensen in een auto, die duidelijk meer dan eens naar Titanic hadden gekeken en Jack en Rose naspeelden.

Verder werd het terrein in zijn geheel goed gebruikt om een goede plasplek te vinden (uit gebrek aan wc’s) of om iets anders te doen (kan vrij geïnterpreteerd worden). Toen we een jongen op de grond zagen kruipen op zoek naar beestjes, baalden we dat we slechts toeschouwer waren in dit Mimosaspektakel. Dus de beste tip die we kunnen geven is: ga los op Mimosa feestjes, laat je leiden en feest je te pletter. En voor de Mimosaclub: Annelies stelt zich in ieder geval al kandidaat.

Laat een bericht achter
Adres: Provinciestraat 112
2018 Antwerpen
Borgerhout
elke donderdag va 20u
Toon op kaart

Kievitsnest

Nog steeds het gevoel dat je jezelf moet bevrijden van het juk van eeuwenlange klerikale dominantie? Begeef je naar het Kievitsnest!

Het Kievitsnest is een oude kerk, die is overgenomen door buurtbewoners en omgebouwd tot buurtcafé. Er is heel wat herschapen: de biechtstoel dient nu om in te zondigen (neen, meneer pastoor, dat was vroeger NIET ook al de bedoeling!), het wijwatervat doet dienst als asbak, het licht komt niet meer van God maar gewoon van de gekleurde lampen en Maria zit vanuit haar glasraam te snakken naar een glaasje engelenpis. Halleluja! Bovendien is er een gezellige tuin, waarnaast die van Eden verbleekt. Wij zagen dat het goed was. (Enkel het rechttrekken van alle onrechtvaardigheid in de wereld zou het vervolmaken, maar perfectie bestaat niet.)

De kievit broedt er elke donderdag en elke week is er een gratis optreden. Je kan er ook zelf dingen organiseren en zo nu en dan is er een feestje, want God is een dj.

Laat een bericht achter
Adres: Ernest-Van-Dijckkaai 19
2000 Antwerpen
Sint Andries
open: do-za 19.00-05.00
Toon op kaart

Bar Nadar

“Nadars of dranghekken worden gebruikt om bij grote evenementen grote aantallen mensen te dirigeren naar gewenste plaatsen”. Ironische naam, want dranghekken zullen er niet meteen nodig zijn in deze kleine, maar fijne bar aan de Schelde.

Van donderdag tot zaterdag zijn hier optredens van beginnende bandjes. Vallen die tegen, dan moet je toch zeker blijven voor het feestje achteraf. Als Bobbejaan Schoepen nog leefde, had hij zijn songtekst moeten aanpassen naar “zie ik de discolichtjes van de Schelde, dan gaat mijn hart wat sneller slaan…”. Gedaan met muurbloempjes, gedaan met toekijkende oude mannen die zelf niet dansen: als je in het kleine dansgedeelte belandt, geraak je niet snel meer weg en moét je wel bewegen. Tenzij je wilt eindigen als Mufasa in the Lion King…

Tip: fixeer je op een prooi, want als je naar de muren kijkt, kan je wel eens heel duizelig worden door de discobal!

Laat een bericht achter
Adres: Noordersingel 28-30
2140 Antwerpen

programma: www.trixonline.be
Toon op kaart

Seems reasonable enough

In this experiment involving electrocuting subjects (presumably conducted by Dr. ugg australia classic Jordan 13 Sale Peter Venkman) scientists found people were willing to pay up to 20 dollars to avoid a 99 percent chance of a painful electric shock. Seems reasonable enough. Gaming Gift Ideas for 13 Year Old BoysMy 13 year old shares an Xbox 360 system with his siblings, and also has a Nintendo DSI.

 • NIKE AIR ZOOM STRUCTURE 20
 • Though, now that he has a cell phone, he seems to be outgrowing the DSI. adidas gazelle soldes The Xbox, however, is still fun to play whenever he has friends over.. Nike Air Max Goedkoop The team not only needs big, bold choreography, but formations to match. The formations (where the dancers stand) and the transitions (how they move to their next spot) must be choreographed just as well as the technique portion. bottes ugg pas cher adidas uk The choreographed formations are unique to dance team due to the location of their audience.. The Broncos have been solid on offense but not spectacular. Officiel Christian Louboutin The main key has been their lack of turnovers. Denver is plus three in turnover ratio and will need to protect the football against a Falcons defense that has caused five turnovers.Cheap nfl jerseys Arthritis is Wholesale MLB Jerseys From China a complex disorder that is comprised of more than 100 distinct conditions that can affect people at any stage in life. New Balance 373 męskie The two most commonly discussed forms of arthritis are osteoarthritis and rheumatoid arthritis which both have very different causes, risk factors, and effects on the body, yet share Discount Wholesale Baseball Jerseys China the common symptom of persistent joint pain. adidas chaussures

 • Nike Air Force 1 Women nitrofurantoin without prescription
 • As horribly painful as arthritis can be for some people, there are ways to relieve your suffering. For decades, the prevailing view seemed to be that while African Americans made good runners, blockers and receivers, they did not possess the ability or intellect to be quarterback the on the field CEO of a National Football League team. At one time, wholesale Jerseys a Black NFL quarterback was as unthinkable as a Black American President. But, what was once a rarity is now becoming the norm.. nike pas cher Shifting to margins. DIRECTV Latin America’s OPBDA margin, although below last year, primarily I would point out due to the increased cost associated with the FIFA World Cup and the acquisition costs related to the record gross additions, those margins were right in line with our expectations. Premfemenaru As such, we still intend on delivering the strong subscriber returns we shared with you at our Cheap Jerseys Free Shipping Investor Day, http://www.nfljerseysshow.com as well as full year adjusted OPBDA results in line with Bruce’s previous guidance.. new balance soldes adidas tubular donna “We’ve already seen a very substantial Discount Authentic Jerseys Free Shipping increase and that was reflected in a very active free Discount NHL Jerseys Free Shipping agent period,” says agent Tom Condon, whose clients include Indianapolis Colts quarterback Peyton Manning and San Diego Chargers running back LaDainian Tomlinson. Bulldog Football Jerseys “I think we will continue to see player salaries increase.

  Laat een bericht achter

  Doe mij maar een dansje

  Dansen in Antwerpen. We moeten toegeven dat dat vaak kiezen is tussen cholera en de pest.

  Als je van discotheken houdt is er een groot aanbod (café d’ Anvers, café local, noxx, club industria, eilandje,…). En anders kan je naar plekken waar de gemiddelde leeftijd iets lager ligt, maar we hebben nog nooit iemand horen klagen over een groen blaadje!

  Scheld’apen is een fijne, gezellige plek met jeugdhuisallures (graffiti in de wc, meerdere biersoorten,…) en vaak vette hip-hop feestjes. Check voor optredens en kunstprojecten: www.scheldapen.be

  Kavka is een zaal waar je soms bang bent dat opeens het avondlied van de scouts gaat worden gedraaid en je als enige niet mee kunt gaan in het enthousiasme. Maar wel een fijne ruimte (inclusief rookruimte die iets weg heeft van de koelruimte van de Colruyt, maar dan minder gezond) en vaak goede muziek. Hier wordt tenminste niemand agressief als je bier morst – want die scoutstypes waren toch al niet gewassen – en komen de dealers niet op je af als vliegen op een lijk.

  Petrol Ergens op een industrieterrein in ‘t Zuid vind je de club met dance muziek op z’n Hollands of billen schuddend op z’n Jamaicaans. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg gaat hier niet op, want hier worden veel snoepjes gegeten. Goed om los te gaan en door het stukje fietsen kan je je nieuwe fietspartner eens beter leren kennen voordat je thuis bent.

  We houden jullie via twitter op de hoogte van feestjes op andere locaties die de moeite zijn (bijvoorbeeld in de pekfabrik, de repetitieruimte van dEUS). Dus klik rechts op de Follow us button.

  Laat een bericht achter