Adres: Oudevaartplaats 60
2000 Antwerpen
Centrum
open: elke dag van 10-18u
Toon op kaart

Perruche

Als Nederlander ga je natuurlijk maar voor één ding naar Antwerpen: uitverkoop. De mooiste kleedjes in alle maten met 70% korting, een treinritje van 2 uur is het zeker waard. Slechts winkelen op de Meir zou natuurlijk vloeken in de kerk zijn, maar zolang je het afwisselt met een echt Vlaams tentje tussendoor is het best oké. Zo ook wij.

Op een steenworp afstand van de winkelstraat, tussen het Theaterplein en de Vogeltjesmarkt, vind je een klein lunchtentje: Perruche. Een interieur met kamerplanten, mozaïeken tegeltjes en houten banken met kussens erop doet huiselijk aan. Op een krijtbord staat de soep van de dag (gemaakt door la mamma) en op de toonbank staat een mand vol stokbrood. Eerst de drankjes.

Mijn vriendin bestelt een thee met gember en bruine rum en ik heb al spijt dat ik ‘slechts’ een verse muntthee heb besteld. Twee jonge vrouwen brengen drankjes en goedgevulde borden rond en maken hier en daar een praatje. Eén van de twee veegt de soep van het krijtbord af, ‘uitverkocht’, en lepelt vervolgens zelf de laatste kom uit. We kijken op de kaart en hebben keuze uit diverse broodjes en broodjes speciale vanaf €3,80. Voor een euro extra inclusief smos (rauwkost).

We bestellen twee ‘gewone’ broodjes achterham en een broodje préparé (een soort filét americain). Als ze de broodjes komt brengen, denk ik even dat ze denkt dat we een speciale besteld hebben. Man, wat krijg je veel voor 5 euro. Mijn vriendin wordt halverwege het broodje stiller: ‘Het is echt superlekker, maar ik krijg het niet op’. Geen probleem, de vrouw die de broodjes smeert komt al aan met een doggybag. We rekenen 7 euro pp af. Als we buiten staan, voel ik weer de vrieskou en bedenk ik dat we hier in de zomer zeker naar toe terug moeten komen voor een verse limo op het terras.

PS: gratis wifi, ook handig, en af en toe op donderdagavond is er een Volkskeuken.

Door: Yara Backes