Adres: Steenbokstraat 37
2018 Antwerpen
Zurenborg
wo-za 7.30-18 zo 7.30-14
Toon op kaart

Domestic

Met zijn Michelin ster en prachtige Art Deco onderkomen is Dôme misschien wel hét restaurant als je je liefje ten huwelijk wilt vragen. Gelegen in een buurt waar alle huizen kastelen zijn is deze plek een soort sprookje in een jasje van urban lekkerheid. Alles is hier uitgekiend, verzorgd, stijlvol, charmant….

Tenminste, dat hebben we gehoord.

Helaas behoort dit restaurant tot één van de dingen op ons verlanglijstje in plaats van een aan zorgvuldige tests onderworpen aanbeveling. Wat we wel hebben getest zijn de taartjes en het brood van de bijbehorende bakker/banketbakker/kruidenier Domestic. Bij binnenkomst word je al blij door de stijlvolle inrichting van de winkel en de knappe koppies van de meisjes achter de toonbank. Het lekkers straalt je uitdagend tegemoet. Je weet gewoon, dit gaat buitensporig lekker smaken. En dan moet je nog kiezen!

Wij kozen voor een taartje met frambozen, speculaas en platte kaas en aten het voor de bakkerij in het zonnetje op. Hemels. Als je portemonnee gemiddeld gevuld is, maar nog net niet genoeg om in het restaurant te eten, kun je ook kiezen voor de derde tak van dit Fransige succesverhaal; Dôme sur mer. Dit restaurant valt onder de noemer bistro en hier komen welgestelde Antwerpenaren op vrijdagmiddag oesters eten en witte wijn drinken.

Om meer te weten te komen over Dôme, Dôme sur mer of Domestic zul je nog even moeten wachten tot DMMA (nog) beroemd(er) is. Of je zult ons mee uit eten moeten vragen….