Adres: Eikelstraat 25-31,
2600 Antwerpen
Berchem
open: wo-zo 12-18u
Toon op kaart

Extra City Kunsthal

De Extra City Kunsthal is verhuisd naar de Eikelstraat in Berchem en de inwoners mogen zich terecht trotse Eikels noemen. Want potverdikkie wat een tof pand daar in die verdoemde straat. We hadden het liefst hele andere mensen in de Eikelstraat laten wonen. De ex van Astrid Bryan. Onze exen. Peter van Asbroek. Bart de Wever. Enz. Enz. Maar dat juist Extra City daar nu haar intrede heeft gedaan, zorgt ervoor dat de Eikelstraat een hele andere dimensie krijgt. Het is ineens tof om een eikel te zijn. Well done Extra City.

De heropening van Extra City was een heropening zoals altijd. Tout kunstzinnig en kunstminnend Antwerpen was afgekomen. Veel zwarte kledij en rode lippenstift. Serieuze ‘kijk mij eens kunstenaar zijn’-blikken. Linnen tasjes. Sigaretten. Heel veel sigaretten. En kinderen. (Dat laatste schijnt de nieuwste trend te zijn, we geven paps en mams gelijk: oppassers zijn reteduur en kinderbedtijd is overrated.) Soit.

De gratis cava en de bokes waren binnen mum van tijd verorberd en op het hoogtepunt stonden er meer mensen buiten in de Eikelstraat dan binnen rondom de (wel iets vergeelde) maquettes van Luc Deleu. Wat men ook vond van zijn werk, iedereen was het unaniem eens over het nieuwe onderkomen waarin het werk was opgesteld. De voormalige wasserette die omgetoverd is tot een leegstaand industrieel artyfarty gebouw, is fantastisch. Wij kijken dan ook zeer uit naar de komende tentoonstellingen. Maar we kijken minder uit naar de winter, want er is geen verwarming?! Gelukkig heeft de kunstzinnige medemens oooooveral een creatieve oplossing voor. Succes!

kijk voor het programma op: extracitykunsthal.org

credits foto: Fille Roelants/ ECK