Adres: Kaasstraat 4
2000 Antwerpen
Historisch Centrum
Toon op kaart

Cartoon’s

Wij voelen ons megaschuldig omdat we op deze website cinema Cartoon’s niet genoeg hebben aangeprezen, bejubeld, toegejuicht, gefinancierd… Dit schreven we en niet meer dan dat:

“De leukste bioscoop van Antwerpen. Goede (alternatieve) films, kleine ruimte, weinig volk. Heel relaxed en knus. Hier vind je geen irritante pubers met chipszakken die blikjes cola naar je hoofd gooien. De Cartoon’s is de ideale plek om in je eentje naartoe te gaan of met je nieuwe scharrel. Ga dan boven rechts in het hoekje zitten, want met een beetje geluk zit er niet meer dan tien man.”

Hoe lullig is die tekst achteraf? ‘Met een beetje geluk zit er niet meer dan tien man.’ Nee, er zat ook niet meer dan tien man. Egoïsten die we waren! De Cartoon’s had elke dag bovenaan op de website moeten staan. Niet vijf, maar zes sterren had ze moeten krijgen. Maar nee hoor, wij wilden de Cartoon’s voor onszelf, wij wilden rechts boven in het hoekje zitten met onze nieuwe scharrels en met niet meer dan tien man. Waar waren we in moeilijke tijden? We prezen andere, minder belangrijke zaken aan in Antwerpen. Stom. Ondoordacht. Bij deze nemen wij een deel van de schuld op van het faillissement. We trekken de haren uit onze kop, want nee, alsjeblieft, nee WIJ WILLEN NIET NAAR PATHE.

Maar allez: DANK CARTOON’S, DANK!