Adres: Turnhoutsebaan 232
2100 Antwerpen-Deurne
Geen buurt
Toon op kaart

Park en openluchttheater Rivierenhof

Ik moet toegeven dat ook ik het cliché bevestig dat vrouwen geobsedeerd zijn door schoenen. Als mijn huis zou afbranden, zouden het mijn schoenen zijn die ik van de verkoling zou redden (ik kan iedereen geruststellen: ik heb nog geen kinderen). Ik wéét nochtans dat materiële dingen niet gelukkig maken en dat de meeste mensen niet eens naar je schoenen kijken (er is mij verteld dat de mannelijke blik meestal van het gezicht naar de borsten en de kont afdwaalt en eventueel nog langs de benen glijdt, maar dat het mannelijk gezichtsveld niet tot aan de voeten reikt.)

Hoewel ik er dus noch gelukkiger, noch begeerlijker van word, ben ik toch bezeten door mijn schoenen. Misschien omdat het het enige kledingstuk is dat ik zelf van bovenaf kan zien. Of misschien omdat ik mijn verbinding met de aarde niet wil verwaarlozen. Of misschien gewoon omdat ik nog een ander cliché bevestig: dat vrouwen irrationele wezens zijn. (Recent Brits onderzoek wees uit “dat de hartslag van een vrouw die een paar begeerde schoenen ontdekt en koopt, stijgt naar 120”.)

Deze uiteenzetting over mijn obsessie is nodig om duidelijk te maken dat een ervaring in het openluchttheater Rivierenhof alles overstijgt. Ik heb daar namelijk op mijn favoriete pumps staan dansen op het rooster voor het podium. Toen ik thuis kwam zag ik dat mijn hakken totaal gevild waren. Ik was nog in zo’n extase dat ik ze zonder één traan in een hoekje heb gegooid en tot mijn grote verbazing kan ik vaststellen dat ik er minder aan heb teruggedacht dan aan de topavond in het Rivierenhof.

Het Rivierenhof is echt uniek: een prachtige locatie middenin de natuur, een vette programmering (danku Arenberg voor een zomeralternatief), goedkoop voor -26 (€15,-) en een heerlijke festivalsfeer (min de ranzigheid). Bovendien moet je er niet betalen voor de schoongemaakte wc’s, wat altijd een goede graadmeter is voor chillheid (eat this, Trix!) Conclusie: ik ga hier in de toekomst met plezier nog heel veel schoenen stukmaken!

Tip: Het Rivierenhof is het grootste park net buiten het centrum van Antwerpen. Perfect voor de wandel- en hardloopfanaten. Bij het openluchttheater kan je ook lekker (vet) eten!

Check www.openluchttheater.be voor de agenda.