Doe mij maar Coffeelabs

Een aantal keer per jaar reis ik vanuit Amsterdam richting Antwerpen, om me een paar dagen onder te dompelen in de Vlaamse cultuur. Ik ga niet alleen twee keer per jaar voor de zogeheten Solden, maar juist ook om lekker op het terras te zitten, op café te gaan en vooral voor de kunst van de barista’s. Want die koffieeee…
In Antwerpen komt de creativiteit je tegemoet. Zo zat ik een aantal maanden geleden op het dak van Coffeelabs, waar de bovenste verdieping was omgetoverd tot start-up, café, restaurant, bar en creatieve broedplaats. En niet onbelangrijk: ze hadden een heel groot dakterras. Het zat nog in een heuse opstartfase, er was geen pinautomaat en overal stonden nog dozen, maar je zag jongens en meisjes aan tafels koffie drinken waar de beste ideeën ontstonden.
De broodjes waren voortreffelijk, de sapjes werden ter plekke vers geperst en we zaten daar maar gewoon, op het kunstgras, steeds verkassend om de laatste zonnestraaltjes op te pikken. Natuurlijk is Amsterdam ook bomvol met hippe tentjes inclusief gratis wifi en verse superfoodsalades, maar juist die imperfectie die ik zag in Antwerpen, raakte mij. Het ging niet om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar om een plek te creëren voor jonge creatievelingen, die op hun beurt weer mee zouden werken aan het succes van deze leuke plek.
De zon was gezakt, de koffie had plaatsgemaakt voor een lekkere Duvel en wij waren stil.

Door: Isabelle Cannoo