Adres: Desguinlei 25
2018 Antwerpen
Berchem
Toon op kaart

DeSingel

DeSingel zit aan het conservatorium vast en samen vormen ze het grote doolhof. Als je naar een voorstelling gaat, bedenk goed naar welke zaal je moet. Want als je om vijf voor acht bij de Gele Zaal bent en je erachter komt dat het toch in de Zwarte Zaal is, dan ben je de pineut. Dat is minstens tien minuten lopen.

Het protserige nieuwe gebouw van architect Beel schept veel verwachtingen vanaf de buitenkant. Maar het gebouw bestaat voornamelijk uit veel grote, lege gangen. Helaas gaat er weinig geld naar de kunstopleidingen (‘dat is weer een ander potje!’), maar gelukkig is er wel genoeg om de lichten in deSingel 24/7 te laten branden. Dat er geen of nauwelijks ramen open kunnen in de repetitielokalen vinden wij ook wat curieus. Om maar niet te spreken van het dure grote grand café voor 65plussers, waar wij met onze studentencentjes niet naartoe kunnen/ mogen. Maar we moeten toegeven meneer Beel, de grote kroonluchter schittert zeker. We zijn er jaloers op.

Desalniettemin raden wij deSingel (en het conservatorium) toch aan, omdat de kunststudenten hier hun ding kunnen doen en er prachtige (inter)nationale voorstellingen te zien zijn. Van Castellucci tot Jan Fabre en van Wim Hendrickx tot Toneelgroep Amsterdam. Eigenlijk alles waarvoor je binnen het conservatorium wordt opgeleid, maar dan met een beetje meer geld.